haven

Afslappende sommerferie i haven

De fleste glæder sig til sommerferien, da det betyder afslapning på højeste niveau. Dog er sommerferien også en tid for stress og travlhed. Mange mennesker arrangerer et utal af gøremål, som de ikke kan nå, når de er på arbejde. Men det kan faktisk lade sig gøre at have en afslappende sommerferie i haven, hvis du tager dig tiden. Det behøver ikke koste dig hverken penge eller overskud. Det eneste du skal håbe på er et fantastisk sommervejr!

Byg din have om til et eksotisk ferieparadis

En afslappende sommerferie i haven behøver slet ikke være kedelig eller fantasiløs. Du kan for eksempel lave din have om til et vaskeægte ferieparadis med enkelt tilbehør. Hvis du har træer, buske og planter i haven, kan det laves om til en skov eller eksotisk jungle.

Du kan gå på opdagelse i ”junglen” om dagen med børnene og lave en overlevelsestur om natten. Med et telt, en madras og en lommelygte kan det hurtigt blive en afslappende dag og nat med sjov og ballade. Hvis vejret er godt nok kan en luftmadras også klare ærterne, hvis familien er frisk på at sove under åben himmel.

Gode råd til en afslappende sommerferie i haven

Udover at lave haven om til en vild skov eller eksotisk jungle, er mulighederne mange til at få en god og afslappende sommerferie i haven. Du kan finde mad i haven og lave aftensmad, kager eller desserter med disse. Hvis du har et æbletræ, kan du lave en lækker æblekage, som du kan nyde i haven. Eller hvis du har bær, kan du lave en frisk smoothie til de varme sommerdage.

Hvis du har børn eller selv er vild med at være kreativ, kan du bygge et fort, indhegninger eller et hønsehus til haven. Dette kan hurtigt blive et par dages afslappende beskæftigelse både med og uden børn. Hvis du er vild med vand og badning, kan du købe en lille pool eller tage vandslangen frem og lege vandkamp eller nyde solen i en dejlig opvarmet plastikpool. Lav et bål eller køb et bål sted og tænd op om aftenen. Dette kan være en afslappende beskæftigelse til de kølige sommeraftener. Du kan lave snobrød, riste skumfidusser eller bare sidde og kigge op og nyde stjernehimlen.

Du kan sagtens have en afslappende sommerferie i haven, uden at du skal have masser af overskud, bruge en masse tid eller penge. Mulighederne er uendelige.

haven